Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het samenbrengen van de vraag en aanbod van banen. Vaak hoor je dat het inschakelen van een dergelijk bedrijf erg prijzig is, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Sterker nog, door gebruik te maken van hun diensten kunnen zowel tijd als kosten bespaard worden. In deze blog leggen we uit hoe u kunt profiteren van de service die een interim 24/7 uitzendonderneming levert.

Tijdbesparing op het werving- en selectie proces

Het is een tijdrovende taak; het aantrekken van geschikte kandidaten in de eerste plaats én het vinden van de perfecte match tussen alle sollicitaties die vervolgens binnenstromen. Een taak die bij een uitzendonderneming vele malen sneller verloopt. Niet alleen zijn zij een doorgewinterde partij in het vinden van de juiste mensen voor de job, ook beschikken ze vaak over een grote pool aan werknemers die hun waarde al bewezen hebben. Mocht er toch geen klik zijn, dan kunt u altijd een andere uitzendkracht aanvragen.

Wanneer u op de lange termijn op zoek bent naar een vaste kracht, dan heeft u ook nog eens het voordeel van een zeer lange “proefperiode”.

Grote flexibiliteit met interim 24/7

In de zorg varieert de hoeveelheid werk van periode tot periode. In drukke periodes is het fijn om extra personeel tot uw beschikking te hebben, maar u wilt niet vastzitten aan vaste contracten wanneer de piek weer afvlakt. Door het inhuren van een interim 24/7 uitzendbureau, kunt u rekenen op grote flexibiliteit.

Uitzendkrachten in de zorg zijn inzetbaar op fulltime-, parttime- en oproepbasis, waarbij het aantal uren makkelijk te verhogen of verlagen is. Zo betaalt u enkel voor het aantal uren dat er daadwerkelijk gewerkt wordt. Ook wanneer een van uw vaste personeelsleden op het laatste moment ziek wordt, kunt u erop vertrouwen dat de uitlener iemand heeft klaarstaan om de gaten op te vullen.

Geen onvoorziene kosten

Door het werken met uitzendkrachten ontloopt u enkele financiële risico’s. De uitzendonderneming is de werkgever van de uitzendkracht, u bent enkel de inlener. Wanneer een werknemer ziek wordt, hoeft u deze niet door te betalen of de herintegratie te regelen. Hier is het uitzendbureau verantwoordelijk voor. Ook andere kosten vallen weg, zoals doorbetaling tijdens feestdagen en scholingskosten.

 Meer tijd voor wat u belangrijk vindt

Personeelszaken en administratieve taken zoals verloningen, afdrachten van premies en belastingen, pensioenopbouw en opbouw van vakantiedagen en -geld nemen tijd in beslag. Tijd die u waarschijnlijk liever aan uw kernwerkzaamheden besteedt. Een interim uitzendbureau neemt al deze taken op zich. Het enige dat u doet is het aantal gewerkte uren van de uitzendkrachten controleren, waarover u een afgesproken uurtarief betaalt.

Interim 24/7

Otto Interimzorg levert haar diensten 24/7, zodat u nooit in de kou staat. Last minute iemand nodig voor een dienst? Dankzij onze flexibele uitzendkrachten in de zorg is de kans groot dat wij toch nog iemand weten te vinden. Bent u benieuwd naar de opties? Wij staan u graag te woord op +31 (0)6 117 974 98 , +31 (0)6 531 284 92 of via het contactformulier.