Wij van Otto Interimzorg werken met de Dyflexis app voor de planning, urenregistratie en verloning. Dit betekent dat je als werknemer ook te maken zult krijgen met de app. Als je eenmaal doorhebt hoe hij werkt, is het een super effectieve en laagdrempelige manier om je eigen planning bij te houden en uren te registreren. In deze blog leggen we jou stap voor stap uit hoe je de Dyflexis app gebruikt.

Dyflexis login

Je vindt de Dyflexis app in de Play Store of App Store. Tijdens het Dyflexis login proces word je om een systeemnaam, gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd (zie figuur 1). Deze heb je eerder van ons ontvangen. Nu je bent ingelogd heb je volledige toegang tot alle benodigde opties in de app. Mocht je een keer geen toegang hebben tot de app of je telefoon niet bij de hand hebben, dan kun je ook via www.dyflexis.nl inloggen. Voor het gemak gebruiken we in deze handleiding alleen screenshots van de app, maar de website werkt hetzelfde.

Homepage

Zodra je bent ingelogd, kom je op de homepage terecht (zie figuur 2). Hier zie je een overzicht van de komende diensten en vind je het meest recente nieuws. Dit kunnen herinneringen zijn of belangrijke algemene informatie.

Inbox

Berichten

In je inbox ontvang je persoonlijke berichten met betrekking tot je salaris, loonstroken, feestdagen en andere onderwerpen (zie figuur 3).

Meldingen

Hier vind je meldingen over nieuwe diensten die zijn opengezet en diensten waarop wij je hebben ingepland. Voor een overzicht van alle open diensten en diensten waarop jij bent ingepland, bekijk je het rooster.

Mijn rooster

Diensten en uren registeren

In figuur 4 zie je een voorbeeld van hoe je rooster eruitziet. De blauwe bolletjes staan voor de geplande diensten. Zodra je deze gedraaid hebt, kun je ze hier registreren door onderaan het scherm op de geplande dienst te klikken. Dan opent zich het overzicht dat te zien is in figuur 5 hieronder. Hierin controleer je de locatie en vul je de tijd in. De overige opties laat je open. Bij de opmerkingen kun je bijzonderheden vermelden, bijvoorbeeld waarom je langer of korter gebleven bent.

Het is mogelijk dat je ook andere kleuren bolletjes in jouw rooster ziet staan. Door op de twee horizontale streepjes onder het rooster te klikken, krijg je een overzicht te zien van de betekenissen van alle kleuren (zie figuur 6). Mocht er een dienst open staan (rood bolletje) die jij kunt en wilt werken, dan kun je je hier op inschrijven door hem aan te klikken.

Hulp nodig?

In principe weet je nu alles wat je nodig hebt om van start te gaan met de app. Heb je nog andere vragen of opmerkingen over de Dyflexis app? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag verder! Stuur een appje of bel naar 06-31695853.